Ons verhaal

  In 2008 kregen 2 leerkrachten van VBS Het Palet – Basisschool De Frères een roeping om een crèche, vlakbij de school, op te richten.
  Inge Versavel & Ulrike Van Valckenborgh sloegen de handen in elkaar en gaven het startschot van een prachtig verhaal.
  Ondertussen zijn we 12 jaar verder en zijn we een vaste waarde geworden binnen de Brugse kinderopvang.

   

  Image
  Image

  Het is onze taak en onze visie om onze kinderen te laten groeien volgens hun eigen ritme, waarbij ze dagelijks gestimuleerd worden om nieuwe dingen te ontdekken, zowel bij zichzelf als de omgeving rondom hen.

  We vinden het belangrijk om te werken met de verschillende seizoenen en gaan bijvoorbeeld heel snel naar buiten als we zien dat het begint te sneeuwen, zodat ze dit kunnen zien, proeven, voelen en dus op die manier hun bewustwording geprikkeld wordt.

  Straffen en belonen gebruiken we minimaal omdat we willen dat kinderen iets doen omdat ze het zelf willen, uit intrinsieke motivatie, en niet omdat een ander dat wil. Hierbij helpen we hen te inspireren om het goede te doen, om te delen, om hen zelfvertrouwen te geven en om hun eigen identiteit te ontwikkelen.

  Openingsuren

  Open

  • Elke weekdag open
  • 7.30u - 18.30u
  • Gesloten in weekend

  Gesloten

  • Alle feestdagen
  • Kerstvakantie
  • Eerste week van de Paasvakantie
  • 3 weken tijdens de zomervakantie
  • (meestal de laatste 2 weken van juli en 1ste week van augustus)

  Tarief en prijzen

  Je betaalt een waarborg van €250 om je plaatsje te reserveren. Deze waarborg krijg je op ’t einde van het crècheavontuur terug. De prijs voor opvang wordt berekend met het IKG-systeem (inkomensgerelateerd) van Kind & Gezin. Deze berekening kan je terugvinden op hun website www.kindengezin.be
  Hier vraag je tevens je kindcode aan alvorens met de opvang te starten.

  Naast de opvangprijs betaal je een vast bedrag (€1,53/dag) voor luier- en afvalverwerking, verzorgingsproducten, eventuele medicatie, etc.
  Alle maaltijden en verzorging zijn inbegrepen.
  De factuur wordt maandelijks meegegeven en dient binnen de 30 dagen betaald te worden.

  Image

  Ons team

  Svetlana Guljajeva
  Svetlana Guljajeva
  Na 10 jaren trouwe dienst is Svetlana een heel belangrijke schakel binnen ons team. Deze mama van 3 zonen is heel loyaal, goedlachs en staat altijd klaar om een praatje te maken. Haar 6de zintuig in de omgang en de verzorging met de kinderen is niet te ontkennen. In haar geboorteland Estland stond zij bijna 20 jaar lang als kleuterleidster in de klas.
  Eliza Zaborska
  Eliza Zaborska
  Ook Eliza is na 7 jaar een onmisbare, vaste waarde in ons team. Ze is mama van 2 dochters, heel lief, loyaal en hulpvaardig. Eliza komt uit Polen waar ze een diploma economie behaalde en verschillende jaren actief was in de banksector. Ze maakte na aankomst in België een volledige ommezwaai en koos voor de wondere wereld van de crèche.
  Albertine Musonera
  Albertine Musonera
  Mimi versterkte 2 jaar geleden ons team en we zouden haar ondertussen niet meer kunnen missen. Mimi is mama van 4 kinderen en tovert met haar natuurlijke charmes spontaan een glimlach op het gezicht van onze kindjes, en ook op die van ons ;) Ze is bezig met haar opleiding ‘begeleider de kinderopvang’, in combinatie met de effectieve job. Haar roots liggen in Rwanda maar woont ondertussen al meer dan 20 jaar in Brugge.

  Contact

  © VZW Mini-Palet. All Rights Reserved.