2A

Hoog en laag

Vrijdag 1 juni 2018 stond er opnieuw een muzische dag gepland. En wat voor één!

'Hoog en laag' is een boekje van Annie M.G. Schmidt. Hierin leren we Kees en Jelle kennen die respectievelijk in een flatgebouw en in een gewoon huis wonen. Beiden zijn jaloers op elkaar en willen eens ruilen. Maar vinden ze het daar nu echt leuker?

De kinderen kregen de opdracht om een schoendoos mee te brengen naar klas. Cil en Eline bouwden hun schoendoos om tot een huisje met een tuintje; alle andere leerlingen maakten van hun schoendoos een kamertje uit een flatgebouw. 

Na onze knutselactiviteit was het tijd om de muzikale toer op te gaan. We kregen allemaal een ukelele en leerden drie eenvoudige akkoorden spelen. Op het einde van de workshop konden we samen het lied 'I'm yours' van Jason Mraz begeleiden.

filmpje

Op het einde van de voormiddag stond er nog een workshop stoelenpercussie op ons programma. Oordopjes in de oren, drumsticks in de handen en drummen maar!! 

Tijdens onze middagpauze zorgden de twee kerels van Be Flat voor entertainment op de speelplaats. Ze lieten heel wat straffe dingen zien!!!

In de namiddag trokken we naar Sarazon Creative. Daar kregen we een workshop striptekenen. James liet ons zien hoe je met heel eenvoudige figuren, bv. een ovaal, een rechthoek, een vierkant... fantastisch leuke stripfiguurtjes kunt tekenen.

Om onze muzische dag af te sluiten zongen we samen met alle andere leerlingen van onze school een aantal leuke liedjes, kregen we nog heel wat talent te zien tijdens 'Palet got talent' en rockten we alle pannen van het dak met onze tweede, opnieuw zeer geslaagde editie van Paletrock!

Eureka!

Tijdens de jeugdboekenmaand werkten we in de klas rond het boek 'Onzichtbare Izzy'. Izzy is een meisje van 7 jaar en is heel vaak bij haar oma Lin. Oma Lin houdt er van om te experimenteren met allerhande drankjes. Als Izzy op een dag per ongeluk iets van oma's laatste experiment in haar neus krijgt, wordt ze onzichtbaar.

Ook wij deden even zoals oma Lin en probeerden enkele proefjes uit. Terwijl de ene groep aan het experimenteren was, mocht de andere groep een striprobot maken of de grote robot inkleuren.

We maakten ook onze eigen robot. En niet zomaar een robot. Onze robot kon klimmen! Kijk maar...

We bezochten af en toe onze schoolbib. Daar staat een luisterboom. Iedereen kreeg de kans om te luisteren naar een leuk luisterverhaal.

Als afsluiter van onze jeugdboekenmaand maakten we met de hele basisschool een lange leesslinger. 

 

 

 

Meer artikelen...

Pagina 1 van 15

Directieteam

dir1718.jpg

 

 

Inge Versavel - Gsm: 0476 90 81 23
info@paletbrugge.be

Sarien Hellebuyck - Gsm: 0477 44 19 33
directeur@kleurenpalet.net

JoomShaper